EYE-LEARNING LESSONS ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ON DEMAND

Η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, ορμώμενη από την πανδημία και τους περιορισμούς που αυτή έθεσε στις εκδηλώσεις της και κυρίως στον εκπαιδευτικό της ρόλο, αποφάσισε -λόγω της υποχρεωτικής και επιβεβλημένης απουσίας από το συνεδριακό στερέωμα όλο αυτό το διάστημα- να στραφεί στη δύναμη και τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Ετσι, δημιούργησε την διαδικτυακή πλατφόρμα eye-learning, σχεδιασμένη ειδικά για τη φιλοξενία μαθημάτων για ειδικευόμενους, στην οποία θα αναρτώνται ομιλίες που θα σχετίζονται με τομείς της Οφθαλμολογίας.

Σκοπός της ΕΟΕ είναι να αναρτηθεί σταδιακά ένα εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα των Κύκλων Μαθημάτων που πραγματοποιεί σταθερά τα τελευταία 40 χρόνια, μέσα από τα εβδομαδιαία μαθήματα της.

Ο σχεδιασμός και η υποδομή της πλατφόρμας προβλέπουν εκτός από τις ομιλίες, και μια σειρά από υπηρεσίες που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας: υλικό μαθήματος, αξιολόγηση ομιλητή, ερωτήσεις, πιστοποιητικό παρακολούθησης, μοριοδότηση, εξετάσεις σε κάθε κύκλο και βραβεία.

Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΕ, για μία ακόμη δωρεάν παροχή προς όλους, ειδικευόμενους και μη οφθαλμιάτρους, να βρει την ανταπόκριση που της αξίζει, και να αξιοποιηθεί από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

Από την ΕΟΕ

 

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021 – 1ος Κύκλος – Ενότητες: ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗΣ / ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ / ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η θεματολογία αφορά τις παραπάνω ενότητες, και περιλαμβάνει συνολικά 23 ωριαία μαθήματα.

Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021 – 2ος Κύκλος – Ενότητες: ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗΣ (MEDICAL & SURGICAL)

Η θεματολογία αφορά τις παραπάνω ενότητες, και περιλαμβάνει συνολικά 28 ωριαία μαθήματα.

Από τους ειδικευόμενους που λαμβάνουν μέρος, και ολοκληρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία για όλα τα μαθήματα, που περιλαμβάνει:

παρακολούθηση / αξιολόγηση ομιλητή / απάντηση στις ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων ανά μάθημα

ο καλύτερος κάθε κύκλου θα λάβει ως βραβείο τη δωρεάν εγγραφή του στο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο του 2021, ενώ ο καλύτερος όλων των κύκλων, θα λάβει ως βραβείο την κάλυψη όλων των εξόδων (εγγραφή, αεροπορικά, διαμονή) για τις εξετάσεις του European Board of Ophthalmology (EBOD) του 2022.

Με την ολοκλήρωση του Α εξαμήνου, (αρχές Ιουνίου) ολοκληρώνεται και η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμα, για όσους είχαν κάνει εγγραφή.

Το υλικό των Μαθημάτων μεταφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΕ, και θα παραμείνει ως αρχείο στην ψηφιακή βιβλιοθήκη που δημιουργείται για αυτό το λόγο. 

Ολοι όσοι δεν πρόλαβαν να εγγραφούν ή επιθυμούν να επαναλάβουν κάποιο μάθημα που είδαν, θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΕ, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους αγκάλιασαν την προσπάθεια εκπαίδευσης από μακριά, παρακολουθώντας τα μαθήματα, και ελπίζει να προσελκύει ολοένα και περισσότερους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα, προσεχώς!!

Από την ΕΟΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

«Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθώ μαθήματα της ΕΟΕ. Μου αρέσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς έχω τη δυνατότητα να δω κάποια κομμάτια ξανά αν κάτι δεν άκουσα ή δεν κατάλαβα και να πατήσω παύση για να μελετήσω κάποιες εικόνες ή να κρατήσω σημειώσεις».

«Εξαιρετικός ο ασύγχρονος και ευέλικτος τρόπος που γίνονται»

«Τα μαθήματα είναι εξαιρετικά βοηθητικά και γενικά μια πολύ ωραία πρωτοβουλία. Πολύ εξυπηρετικό το γεγονός ότι είναι δυνατή η παρακολούθηση σε οποιαδήποτε στιγμή βολεύει τον καθένα».

«Είναι μία πολύ καλή πρωτοβουλία, η οποία βοηθάει ιδιαιτέρως τους ειδικευόμενους που βρίσκονται εκτός Αττικής και δεν έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης των δια ζώσης μαθημάτων»

«Πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα βοηθήσει σημαντικά και θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των
οφθαλμιάτρων τόσο εκτός Αθηνών αλλά και εκτός Ελλάδας. Εξαιρετικά χρήσιμη και η on demand προβολή των παρουσιάσεων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές»

«Είναι εξαιρετική ιδέα. Μπορείς να παρακολουθήσεις από την άνεση του σπιτιού σου όποια παρουσίαση θέλεις, οποτεδήποτε το επιθυμείς και με τον ρυθμό που επιθυμείς. Πολύ χρήσιμο εργαλείο!»

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ

EYE-LEARNING PLATFORM - ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ON DEMAND

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΥΛΙΚΟΥ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΩΣ 30.06.2021

Διαβάστε επίσης

Ίσως σας ενδιαφέρουν

EYE-LEARNING LESSONS ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ON DEMAND

Η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε), ορμώμενη από την πανδημία και τους περιορισμούς που αυτή έθεσε...

EYE-LEARNING LESSONS ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ON DEMAND

Η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε), ορμώμενη από την πανδημία και τους περιορισμούς που αυτή έθεσε...